Uge 26 – Dansk Spillemandsmusik og pileflet

Dansk spillemandsmusik, fællesdans, sang og pileflet
Uge 26 (25/6 – 2/7  2022) lørdag til lørdag

Vi har nu åbnet for salg af billetter til de forskellige lejre på Lyø.
Betalingsportalen findes her:

https://lyotickets.mpjsoft.dk/home/ticket

øverste frise

Spillemandsmusik

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. De drevne spillemænd ”Bent og venner” sætter hver dag samspillet i gang. Du medbringer selv instrument, og alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem.

Fællesdans

Folkedans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle kan være med i vores store dansetelt med trægulv. Har du aldrig danset folkedans før, hjælper spillemændene med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind.

Pileflet

En tredje aktivitet er pileflet. Peter har mange års erfaring med at undervise i pileflet, og han har masser af ideer til, hvad du kan lave! Peter medbringer pil af forskellige sorter.
Pileflet henvender sig til nybegyndere og øvede. Husk at medbringe værktøj (En god kniv, en rosensaks og gerne en pilesyl). Materialepris fra omkring 150 kr., afhængigt af hvad/hvor meget du fletter.

Korsang

En fjerde aktivitet er korsang, der igen i år bliver varetaget af Charlotte, der er studerende på Folkemusiklinjen ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med sang og korledelse som hovedfag. En inspirationskilde for hende er den levende traditionsrige musik fra Fanø, som hun vil medbringe til Lyø. Derudover svenske viser, danske ballader og trallen til dansemusik. Indlæringen af sangene kommer primært til at foregå på øret, men der vil også være noder og tekst til sangene. Som noget nyt i år vil Charlotte prøve at lave et børnekor

Fælles motion og leg
Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen og løsnet spændte muskler. Medbring gerne et liggeunderlag.
Der plejer at komme en del børn på lejren, og har du idé til en gammel eller ny leg, så prøv den. Vi igangsætter gerne fælles lege arrangeret af voksne eller børn i løbet af dagen. På vores store lejrplads kan vi lege, spille bold, kongespil, flyve med drager etc.

Andet

På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse. Så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du f. eks. gå en tur til øens hyggelige købmand eller Klokkestenen og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se/høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær. Du kan også gå øen rundt.
På lejren er der uopvarmet vandværksvand til bad. Har du brug for et varmt bad, skal du over til havnen på den anden side af øen.

Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystlinje skiftende mellem skrænter og strandenge, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til bølgeslag, og hvis du er lidt heldig får du øje på marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Gå ikke glip af denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!

Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2017 med sol, vand, musik og dans
http://www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr17/index.html

Kontaktperson: Niels Jørgen Jacobsen (niels.joergen.jacobsen(at)gmail.com
Igangsætter : Bent Aakjær Nielsen og Birgit Kjær (spil og dans)
Igangsætter : Peter Krogh (pileflet)
Igangsætter: (kor)

Link til ugens facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/dansk.spillemandsmusik/

nederste frise