Uge 27 2024 Dansk Spillemandsmusik og pileflet

Dansk spillemandsmusik, fællesdans, sang og pileflet
Uge 27, 29/6 – 6/7  2024

øverste frise

Billetter til årets lejre

Spillemandsmusik

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. Du medbringer selv instrument, og alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem.

I år er det Eigil Hansen Hofstetter, Birgit Kjær og en mere der laver musik igangsættelse. Der vil bliver indøvet en 6-8 numre i løbet af ugen. Endvidere vil der blive fælles sang med korlignende tilsnit.

Fællesdans

Folkedans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle kan være med i vores store dansetelt med trægulv. Har du aldrig danset folkedans før, hjælper spillemændene med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind.

Fælles motion og leg

Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen og løsnet spændte muskler. Medbring gerne et liggeunderlag.
Der plejer at komme en del børn på lejren, og har du idé til en gammel eller ny leg, så prøv den. Vi igangsætter gerne fælles lege arrangeret af voksne eller børn i løbet af dagen. På vores store lejrplads kan vi lege, spille bold, kongespil, flyve med drager etc.

Pileflet

Der vil være en pilefletsigangsætter på lejren. Og der vil være mulighed for at udfolde sig kreativt på i kunsten at flette pil. Der vil blive skaffet pil som er blødgjort og klar til at bruge. Så du skal bare komme og flette.

I år bliver det Agnete Diemer der er pile igangsætter. Hun skriver om sig selv:

I 1980 blev jeg fascineret af Japansk papirmageri. På en rejse til Japan, besøgte jeg papirlandsbyer og lærte hvordan de fremstiller papir. I dag indgår håndgjort papir og pil i mine lampedesigns.
For at kunne løse mine lampeopgaver måtte jeg fordybe mig i kurvemageriet.
Jeg har flettet med pil og lavet kurve fra 1986.
Siden 1993 hvor jeg blev færdig på kurvemagerskolen i Frankrig, har jeg arbejdet næsten dagligt med og været fascineret af kurven som form. Med udgangspunkt i klassisk kurvemageri har jeg skabt mine egne kurve.
Som inspiration til mit arbejde, går jeg ud i naturen, mediterer, og maler billeder. Mine former/udtryk opstår inden i mig. Som håndværkeren formår jeg at løse opgaven og udtrykke mig i pilen og papiret. Jeg fortsætter med at arbejde på en bestemt form/udtryk, indtil jeg kan mestre det. Jeg ønsker at berøres af det, jeg skaber og viderformidle det til andre.

Andet

På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse. Så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du f. eks. gå en tur til øens hyggelige købmand eller Klokkestenen og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se/høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær. Du kan også gå øen rundt.
På lejren er der uopvarmet vandværksvand til bad. Har du brug for et varmt bad, skal du over til havnen på den anden side af øen.

Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystlinje skiftende mellem skrænter og strandenge, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til bølgeslag, og hvis du er lidt heldig får du øje på marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Gå ikke glip af denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!

Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2017 med sol, vand, musik og dans
http://www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr17/index.html

Kontaktperson: Tom Mørk, mail: <tom.moerk(at)gmail.com>
Igangsætter : Birgit Kjær (musik)
Igangsætter : Agnete Diemer (pileflet)
Igangsætter: Eigil Hansen Hofstetter(musik og kor)

Link til ugens facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/dansk.spillemandsmusik/

Billetter til årets lejre

nederste frise