Uge 26 – Dansk Spillemandsmusik og pileflet

Dansk spillemandsmusik, fællesdans, sang og pileflet
Uge 26, 24/6 – 1/7  2023

øverste frise

Billetter til årets lejre

Spillemandsmusik

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. Du medbringer selv instrument, og alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem.

Fællesdans

Folkedans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle kan være med i vores store dansetelt med trægulv. Har du aldrig danset folkedans før, hjælper spillemændene med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind.

Fælles motion og leg

Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen og løsnet spændte muskler. Medbring gerne et liggeunderlag.
Der plejer at komme en del børn på lejren, og har du idé til en gammel eller ny leg, så prøv den. Vi igangsætter gerne fælles lege arrangeret af voksne eller børn i løbet af dagen. På vores store lejrplads kan vi lege, spille bold, kongespil, flyve med drager etc.

Andet

På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse. Så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du f. eks. gå en tur til øens hyggelige købmand eller Klokkestenen og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se/høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær. Du kan også gå øen rundt.
På lejren er der uopvarmet vandværksvand til bad. Har du brug for et varmt bad, skal du over til havnen på den anden side af øen.

Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystlinje skiftende mellem skrænter og strandenge, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til bølgeslag, og hvis du er lidt heldig får du øje på marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Gå ikke glip af denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!

Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2017 med sol, vand, musik og dans
http://www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr17/index.html

Kontaktperson: Finn Nyhus, mail: finn.nyhus(snabela)gmail.com
Igangsætter : Birgit Kjær (musik)
Igangsætter : (pileflet)
Igangsætter: Eigil Hansen Hofstetter(musik og kor)

Link til ugens facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/dansk.spillemandsmusik/

Billetter til årets lejre

nederste frise